Glutenintolerantie en symptomen

Bestel nu de test

Glutenintolerantie en symptomen

Glutenintolerantie is een tamelijk vaak voorkomend probleem. Het wordt gekenmerkt door negatieve reacties op gluten, een eiwit dat in onder andere tarwe, gerst en rogge wordt gevonden. Coeliakie is de ernstigste vorm van glutenintolerantie. Dat is een auto-immuunziekte die ongeveer 1% van de bevolking treft en deze ziekte kan leiden tot schade aan het spijsverteringssysteem. Bij ongeveer 0,5 tot 13% van de mensen kan het echter ook gaan om een non-coeliakie-glutensensitiviteit, een mildere vorm van glutenintolerantie die nog wel voor problemen kan zorgen. Beide vormen van glutenintolerantie kunnen allerlei symptomen veroorzaken, waarvan vele niets te maken hebben met de spijsvertering.

“Ik ben me er volledig van bewust dat het voedsel dat we kiezen om te eten invloed zal hebben op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid, onze atletische prestaties en hoe we ouder worden.”

Dokter Fitness

Hier volgen de 14 belangrijkste tekenen en symptomen van glutenintolerantie.

 1. Opgeblazenheid
  Opgeblazenheid is het gevoel dat je buik opgezet is of vol zit met gas nadat je hebt gegeten. Daar kun je veel last van hebben. Hoewel het veel voorkomt en allerlei oorzaken kan hebben, kan het ook een teken zijn van glutenintolerantie. Een opgeblazen gevoel is zelfs één van de vaakst voortkomende klachten van mensen die gevoelig of intolerant zijn voor gluten. Uit een onderzoek bleek dat bij 87% van de mensen die last hadden van opgeblazenheid, dit vermoedelijk kwam door non-coeliakie-glutensensitiviteit.

Kortom: Opgeblazenheid is één van de vaakst voorkomende symptomen van glutenintolerantie. Het betekent dat de buik opgezet voelt na het eten.

 1. Diarree, obstipatie en stinkende ontlasting
  Het is normaal om nu en dan diarree of obstipatie te hebben, maar het kan ook reden tot zorg zijn als het regelmatig voorkomt. Dit is ook een veelvoorkomend symptoom van glutenintolerantie. Mensen met coeliakie hebben last van ontstekingen in de darmen na het eten van gluten. Daardoor wordt de darmwand beschadigd en dit leidt tot een slechte opname van voedingsstoffen en tot aanzienlijke spijsverteringsklachten en frequente diarree of obstipatie. Gluteneiwitten kunnen echter ook zorgen voor spijsverteringsproblemen bij sommige mensen die geen coeliakie hebben. Meer dan 50% van de mensen die glutengevoelig zijn heeft regelmatig last van diarree en ongeveer 25% heeft last van obstipatie. Tevens kan de ontlasting bij mensen met coeliakie een bleke kleur hebben en stinken, door de slechte opname van voedingsstoffen. Frequente diarree kan zorgen voor een aantal grote gezondheidsproblemen, zoals verlies van elektrolyten, uitdroging en vermoeidheid.

Kortom: Bij mensen met glutenintolerantie komt vaak diarree voor of juist obstipatie. Coeliakiepatiënten kunnen daarnaast ook last hebben van bleke en stinkende ontlasting.

 1. Buikpijn
  Buikpijn komt heel vaak voor; het kan allerlei oorzaken hebben. Het is echter ook het allermeest voorkomende symptoom van glutenintolerantie. Tot wel 83% van degenen die glutenintolerant zijn hebben last van buikklachten na het eten van gluten.

Kortom: Buikpijn is het vaakst voorkomende symptoom van glutenintolerantie; tot wel 83% van de mensen die glutenintolerant zijn heeft er last van.

 1. Hoofdpijn
  Veel mensen hebben nu en dan hoofdpijn of migraine. Migraine komt veel voor, 10 tot 12% van de Westerse bevolking heeft er regelmatig last van. Een belangwekkende bevinding uit onderzoek is dat menen met glutenintolerantie meer kans lopen op migraine dan anderen. Als je regelmatig hoofdpijn hebt of migraine zonder een duidelijke reden, zou je gevoelig kunnen zijn voor gluten.

Kortom: Mensen met glutenintolerantie lijken meer kans te lopen op migraine dan gezonde mensen.

 1. Vermoeidheid
  Vermoeidheid komt zeer veel voor en het wordt meestal niet in verband gebracht met een ziekte. Als je echter altijd moe bent zou je eens kunnen onderzoeken wat de mogelijke onderliggende oorzaak is. Mensen die glutenintolerant zijn hebben heel vaak last van vermoeidheid, vooral nadat ze glutenbevattende voeding hebben gegeten. Uit onderzoek blijkt dat 60-82% van de glutenintolerante mensen hiervan veel last heeft. Bovendien kan glutenintolerantie leiden tot bloedarmoede door ijzergebrek, wat weer leidt tot nog meer vermoeidheid en gebrek aan energie.

Kortom: Extreme vermoeidheid is ook een veelvoorkomend symptoom, waarvan ongeveer 60 tot 82% van de mensen met glutenintolerantie last heeft.

 1. Huidproblemen
  Glutenintolerantie kan ook huidproblemen opleveren. Een aandoening waarbij blaarvorming optreedt, genaamd dermatitis herpetiformis, is de vorm waarin coeliakie zich vaak toont in de huid. Iedereen die deze ziekte heeft is gevoelig voor gluten, maar minder dan 10% van de patiënten heeft spijsverteringssymptomen die wijzen op coeliakie. Tevens blijken verschillende andere huidziektes ook te verbeteren als wordt overgegaan op een glutenvrij dieet. Dat betreft onder andere:
  • Psoriasis:Een ontstekingsziekte in de huid, die gekenmerkt wordt door schilfering en roodheid van de huid.
  • Alopecia Areata: Een auto-immuunziekte die zich uit in haarverlies.
  • Chronische urticaria (netelroos): Een huidaandoening gekenmerkt door steeds terugkerende jeukende roze of rode bultjes met een bleke plek in het midden.

  Kortom: Dermatitis herpetiformis is de manier waarop coeliakie zich kan uiten in de huid. Er zijn ook verschillende andere huidziektes die kunnen verbeteren op een glutenvrij dieet.

 1. Depressie
  Depressie treft jaarlijks ongeveer 6% van de volwassen. De symptomen kunnen zeer invaliderend zijn en gepaard gaan met gevoelens van hopeloosheid en verdriet. Mensen met spijsverteringsproblemen lijken gevoeliger voor zowel angst als depressie, vergeleken met gezonde mensen. Dit komt vooral veel voor bij mensen met coeliakie. Er zijn enkele theorieën over de manier waarop glutenintolerantie aanleiding kan geven tot depressie, waaronder:

  Verscheidene studies hebben aangetoond dat depressieve mensen die zelf aangeven glutenintolerant te zijn, door willen gaan met het glutenvrije dieet omdat ze zich daar beter bij voelen, zelfs als hun spijsverteringssymptomen niet zijn opgelost. Hieruit zou kunnen worden opgemaakt dat blootstelling aan gluten op zichzelf depressieve gevoelens kan opwekken, ongeacht de spijsverteringssymptomen.

  Kortom: Depressie komt vaker voor bij mensen met glutenintolerantie.

 1. Onverklaard gewichtsverlies
  Een onverwachte verandering in gewicht is vaak reden tot zorg. Hoewel het door verschillende dingen kan komen, komt onverklaard gewichtsverlies ook veel voor als bijeffect van niet onderkende coeliakie. In een studie met coeliakiepatiënten viel twee derde van de deelnemers af in de zes maanden voordat de diagnose werd gesteld. Het gewichtsverlies kan worden verklaard uit een reeks van spijsverteringssymptomen, gekoppeld aan een slechte opname van voedingsstoffen.

Kortom: Onverwacht gewichtsverlies kan een teken van coeliakie zijn, vooral als er ook andere spijsverteringsproblemen zijn.

 1. Bloedarmoede door ijzergebrek
  Bloedarmoede door ijzergebrek is over de hele wereld een zeer veelvoorkomend probleem. Het verklaart de bloedarmoede bij respectievelijk 5% en 2% van de Amerikaanse vrouwen en mannen. IJzergebrek veroorzaakt symptomen zoals laag bloedvolume, vermoeidheid, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, bleekheid en zwakte. Bij coeliakie is de voedselopname in de dikke darm verstoord, wat ertoe leidt dat er minder ijzer uit het voedsel wordt opgenomen. Bloedarmoede door ijzertekort kan één van de eerste symptomen zijn van coeliakie die door de arts wordt opgemerkt. Recente onderzoeken suggereren dat bij zowel kinderen als volwassenen met coeliakie het ijzergebrek aanzienlijk is.

Kortom: Coeliakie kan zorgen voor slechte opname van ijzer uit de voeding, waardoor bloedarmoede ontstaat.

 1. Angststoornissen
  Ongeveer 3 tot 30% van de wereldbevolking heeft last van angstgerelateerde gevoelens; gevoelens van zorg, nervositeit, onrust en agitatie. Mensen met glutenintolerantie lijken gevoeliger te zijn voor angst- en paniekstoornissen dan gezonde mensen. Bovendien bleek uit een studie dat tot wel 40% van de mensen die zelf aangaven glutensensitief te zijn, verklaarde dat ze regelmatig last hadden van angstgevoelens.

Kortom: Mensen met glutenintolerantie lijken gevoeliger te zijn voor angst dan gezonde mensen.

 1. Auto-immuunziektes
  Coeliakie is een auto-immuunziekte; het immuunsysteem valt je spijsverteringssysteem aan na het binnenkrijgen van gluten. Een interessant gegeven hierbij is, dat deze auto-immuunziekte je ook gevoeliger maakt voor andere auto-immuunziektes, zoals een auto-immuun schildklierziekte. Ook kunnen auto-immuun schildklierziektes een risicofactor zijn voor het ontwikkelen van emotionele en depressieve aandoeningen. Dit zorgt er tevens voor dat coeliakie vaker voorkomt bij mensen die andere auto-immuunziektes hebben, zoals diabetes type 1, een auto-immuun leverziekte of inflammatoire darmziektes. Non-coeliakie glutensensitiviteit is echter niet gerelateerd aan een verhoogd risico op auto-immuunaandoeningen, malabsorptie of tekorten aan voedingsstoffen.

Kortom: Mensen met auto-immuunziektes zoals coeliakie zijn ook gevoeliger voor andere auto-immuunziektes, zoals schildklieraandoeningen.

 1. Gewrichts- en spierpijn
  Er zijn talloze redenen waarom mensen gewrichts- en spierpijn kunnen ervaren. Er is een theorie die stelt dat degenen met coeliakie een genetisch bepaald overgevoelig of enorm prikkelbaar zenuwstelsel hebben. Daarom zou de drempel waarbij sensorische neuronen worden geactiveerd, die pijn in de spieren en gewrichten kunnen veroorzaken, bij hen lager kunnen liggen. Bovendien kan blootstelling aan gluten ontstekingen veroorzaken bij mensen met glutensensitiviteit. De ontsteking kan zich uiten in wijdverbreide pijn, onder andere in de spieren en gewrichten.

Kortom: Mensen met glutenintolerantie melden vaak gewrichts- en spierpijn. Dit zou kunnen komen door een overgevoelig zenuwstelsel.

 1. Doof gevoel in armen of benen
  Nog een verrassend symptoom van glutenintolerantie is neuropathie, waarbij een doof of tintelend gevoel optreedt in de armen en benen. Deze aandoening komt veel voor bij mensen met diabetes en gebrek aan vitamine B12. Het kan ook worden veroorzaakt door toxiciteit en alcoholconsumptie. Mensen met coeliakie en glutenovergevoeligheid lijken echter een grotere kans te lopen op deze verschijnselen, vergeleken met een gezonde controlegroep. Hoewel de precieze oorzaak niet bekend is, wordt dit symptoom door sommigen in verband gebracht met de aanwezigheid van bepaalde antilichamen die samenhangen met glutenintolerantie.

Kortom: Glutenintolerantie kan gevoelloosheid of tintelingen in armen en benen veroorzaken.

 1. Brain fog
  Als je ‘brain fog’ (letterlijk ‘hersenmist’) ervaart, betekent dit dat je het gevoel hebt niet helder te kunnen denken. Het wordt omschreven als vergeetachtigheid, moeite hebben met nadenken, watten in je hoofd hebben en geestelijk vermoeid zijn. Last hebben van ‘mistige’ hersenen is een veelvoorkomend symptoom; het treft tot wel 40% van de mensen met glutenintolerantie. Dit symptoom kan worden veroorzaakt door een reactie op bepaalde antilichamen in gluten, maar de exacte reden is niet bekend.

Kortom: Mensen met glutenintolerantie kunnen last hebben van brain fog. Het houdt in dat zij moeite hebben met nadenken en dat ze mentaal vermoeid en vergeetachtig zijn.

Conclusie

Glutenintolerantie kan zich in talrijke symptomen uiten. Bedenk echter dat de meeste symptomen op de bovenstaande lijst ook andere oorzaken kunnen hebben. Als je echter regelmatig last van een aantal van de symptomen hebt zonder een duidelijke oorzaak, dan zou het kunnen dat je niet goed reageert op gluten in je voeding. In dat geval zou je een arts kunnen raadplegen, of kunnen uitproberen of het helpt als je een tijdje gluten uit je dieet schrapt (met toestemming vertaald).

 

Bronvermelding: Dit bericht is een vertaling van Juglen Zwaan die het bericht van Adda Bjarnadottir, MS heeft vertaald.

Hoi, ik ben Adriaan* en de man achter Intolerantietesten.nl

Tien jaar geleden had ik last van een opgeblazen gevoel en opgezette buik na het eten. Ook had ik soms diarree en dan weer obstipatie, gek werd ik er soms van. Ik voelde me oud en moe en zo zag ik er ook uit.
Ik had overgewicht, geen energie, te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol.

Voor alle kwalen slikte ik pillen, en ik kreeg te kampen met nare bijeffecten. Ik ging me niet beter voelen, integendeel: ik voelde me steeds slechter. Op een gegeven moment was ik pillen aan het slikken tegen de bijwerkingen van de pillen die ik slikte.

Toen ik voor zaken naar Engeland moest kwam ik in aanraking met een vriend van mijn zakenrelatie. Die vertelde mij over een kliniek die al jaren werkte met een geheel nieuwe techniek om voedselintolerantie vast te stellen. Zij maakten gebruik van biotechnologie.

Tien jaar geleden had ik last van een opgeblazen gevoel en opgezette buik na het eten. Ook had ik soms diarree en dan weer obstipatie, gek werd ik er soms van. Ik voelde me oud en moe en zo zag ik er ook uit.
Ik had overgewicht, geen energie, te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol.

Voor alle kwalen slikte ik pillen, en ik kreeg te kampen met nare bijeffecten. Ik ging me niet beter voelen, integendeel: ik voelde me steeds slechter. Op een gegeven moment was ik pillen aan het slikken tegen de bijwerkingen van de pillen die ik slikte.

Toen ik voor zaken naar Engeland moest kwam ik in aanraking met een vriend van mijn zakenrelatie. Die vertelde mij over een kliniek die al jaren werkte met een geheel nieuwe techniek om voedselintolerantie vast te stellen. Zij maakten gebruik van biotechnologie.

De test op basis van biotechnologie wordt daar uitgevoerd door middel van een speeksel en haarmonster. Haarmonsters worden regelmatig gebruikt als drugstest, op een plaats delict, bij hormoontesten en bij voeding en mineraalanalyses.

Toen ik enige tijd na het avondeten weer last had van een opgeblazen gevoel, dacht ik, laat ik die test maar eens doen. Wat heb ik te verliezen? Bloed was niet nodig alleen 4 haren en wat speeksel. Ik koos voor een spoed uitslag, dan zou ik de uitslag al na 48 uur per e-mail ontvangen

Ik bleek intolerant te zijn voor drie voedingsmiddelen, kwam een tweetal vitamines te kort en was allergisch voor een plant in mijn woonkamer. Met de uitkomsten van de test en hun adviezen heb ik de juiste stappen kunnen zetten. Na een paar weken voelde ik me al een stuk beter.

Nu slik ik al jaren geen pillen meer en heb geen last meer van een opgeblazen gevoel, diarree of juist verstopping. Mijn bloeddruk en cholesterol zijn perfect en er is geen sprake meer van gevaar voor diabetes. Ik voel me fit, en mijn energieniveau is weer dik in orde.

Door mijn eigen worsteling en zoektocht, ben ik in contact gekomen met het eerdergenoemde testcentrum en ik werk inmiddels met hun samen. Zij zijn de onbetwiste wereldmarktleider op het gebied van speeksel en haartesten.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met deze simpele test. En ik ben best wel trots dat ik je een goede test aan kan bieden voor een lage prijs. Deze test vormt een uitstekend start om inzicht te krijgen in je huidige situatie

Ik heb in jouw schoenen gestaan, dezelfde frustratie en machteloosheid gevoeld. Ik wil je helpen zodat je lekkerder dan ooit in je vel komt te zitten, dat je overloopt van energie en weer zin hebt om leuke dingen te doen. Weer zorgeloos uit eten kunt gaan met vrienden en of familie, je weer vrij voelen om te eten wat je wilt op verjaardagen of andere feestjes.

Uiteindelijk gaat het om jou en de problemen die je ondervindt van symptomen veroorzaakt door voedselintolerantie. Voor dat probleem bied ik je graag de oplossing!

* Helaas is Adriaan op 8 december 2022 overleden. Zijn verhaal blijft echter als voorbeeld bestaan.

 

Start nu met beter worden en bestel de voedselintolerantie test

Terug een gerust gevoel

Rated 5,0 out of 5
4 augustus 2021

Ik heb al jaren vervelende fysieke problemen die mij dagelijks problemen bezorgde. Welke dat zijn benoem ik hier liever niet. Na het doen van de test en de ontvangen resultaten weet ik nu dat ik aan de slag moet met het 23 dagen plan om mijn probleem snel op te lossen. Alleen al het feit dat ik weet wat het probleem is en ik weet wat ik er aan kan doen geeft mij al een gerust gevoel.

Karel

Ben je overtuigd van onze klant ervaringen?

Vraag vandaag nog je test aan.

Achterhaal de oorzaak van uw symptomen en bestel de test met aantrekkelijke korting

Zijn de problemen herkenbaar voor je dan is er wellicht sprake van een intolerantie. Neem dan een intolerantietest zodat je precies weet wat je wel/ niet zonder problemen kunt eten. Waarom zou je wachten? Nu wordt de test aangeboden met een bijzonder aantrekkelijke korting en daarnaast nog een voedingsadvies er bij. Laat deze mogelijkheid dus niet liggen.

Bestel de Duo-pack premium test vanaf
2 personen en krijg 10% korting.

 

Bestel de Family-pack premium test vanaf 3 tot 4 personen en krijg 20% korting.

INTRODUCTIE

19

Introductie
Combinatie
Allergie & Intolerantie test

Via Speeksel + Haar Monsters

300+
geteste producten

Dit testen we:

260 Voedingsproducten

80 Vitamines & Mineralen

24 Metalen inc. Kwik en Lood

Antioxidanten en Aminozuren Check

Gratis Bonus:

15 min. telefonisch Consult

Bonus E-book: Actieplan

DIT PRODUCT IS TIJDELIJK UITVERKOCHT

NU GEEN €129

59

Premium
Combinatie Test
Allergie & Intolerantie Test

Via Speeksel + Haar Monsters

1069
geteste producten

Dit testen we:
915 Voedingsproducten
80 Vitamines & Mineralen
24 Metalen inc. Kwik en Lood
Antioxidanten Check
Aminozuren Check
Histamine Check
* Darmmicrobioom test
* Hormonale onbalans test
* Spijsvertering, gezondheids- en metabolisme analyse

Gratis Bonus:
15 min. Telefonisch Consult
incl. Voedingskeuzes App
Bonus E-book: Actieplan
Bonus E-book: Lekker eten

NU GEEN €199

79

Premium
Combinatie Allergie & Intolerantie
Test voor 2 personen

via Speeksel + Haar Monsters

1069
geteste producten

Dit testen we:
915 Voedingsproducten
80 Vitamines & Mineralen
24 Metalen inc. Kwik en Lood
Antioxidanten Check
Aminozuren Check
Histamine Check
* Darmmicrobioom test
* Hormonale onbalans test
* Spijsvertering, gezondheids- en metabolisme analyse

Gratis Bonus:
15 min. Telefonisch Consult
incl. Voedingskeuzes App
Bonus E-book: Actieplan
Bonus E-book: Lekker eten

NU GEEN €399

99

Premium
Combinatie Allergie & Intolerantie Test voor 4 personen Via Speeksel + Haar Monsters

1069
geteste producten

Dit testen we:
915 Voedingsproducten
80 Vitamines & Mineralen
24 Metalen inc. Kwik en Lood
Antioxidanten Check
Aminozuren Check
Histamine Check
* Darmmicrobioom test
* Hormonale onbalans test
* Spijsvertering, gezondheids- en metabolisme analyse

Gratis Bonus:
15 min. Telefonisch Consult
incl. Voedingskeuzes App
Bonus E-book: Actieplan
Bonus E-book: Lekker eten

Terug een gerust gevoel

Rated 5,0 out of 5
4 augustus 2021

Ik heb al jaren vervelende fysieke problemen die mij dagelijks problemen bezorgde. Welke dat zijn benoem ik hier liever niet. Na het doen van de test en de ontvangen resultaten weet ik nu dat ik aan de slag moet met het 23 dagen plan om mijn probleem snel op te lossen. Alleen al het feit dat ik weet wat het probleem is en ik weet wat ik er aan kan doen geeft mij al een gerust gevoel.

Karel

* Optionele Test Methodes

100% geld-terug-garantie

Hoge klant­tevreden­heid 99,6%

Intolerantietesten.nl werkt samen als partner met een van de grootste bedrijven op het gebied van intolerantie testen op basis van samples/monsters. Waarom u de voedselintolerantie test zou moeten laten uitvoeren door Intolerantietesten.nl zetten wij hieronder op een rijtje:

Er zijn al meer dan 250.000 tests uitgevoerd
Er worden meer dan 400 testen
per dag gedaan
Er werken honderden artsen
en medewerkers
Onze klanttevredenheid
is 99,6%
Er is een dekking
in 26 landen
Wij zijn wereldmarktleider
op dit gebied

Veelgestelde Vragen

Staat uw vraag hier niet bij?

Neem contact op via het contactformulier.

t

Stuur je samples naar:

Health Diagnostics Lab — NL
Walters Suite
Mohann Business Centre — Tamworth Road
Long Eaton, Nottinghamshire
England NG10 1BE

Bekijk de instructies

Hoe verloopt de test procedure?
1. Bestel de test naar keuze.
2. Vul het registratie formulier in dat je hebt gekregen en volg de instructies.
3. Je ontvangt je persoonlijke resultaten na ongeveer 10 werkdagen via e-mail.
Wat zit in begrepen bij de test?
Uw testresultaten zullen alle producten tonen waar u 85% of meer intolerant voor bent. Wij hebben vele duizenden intolerantietesten uitgevoerd en wij geloven dat dit het percentage is dat ervoor zorgt dat intolerantie symptomen zich voordoen. Hierdoor slaan wij geen data op als de intolerantie onder de drempel van 85% valt.
Wat is het verschil tussen jullie test en een test O.B.V Bloed?
Behalve dat het minder invasief en aanzienlijk goedkoper is in vergelijking met de test die gedaan worden door onze klanten, zijn onze testen net zo nauwkeurig als een bloedonderzoek. Met het testen van bloed kan de laatste maaltijd de resultaten beïnvloeden, maar met testen op basis van haar is informatie van een langere periode mogelijk, haar slaat informatie voor een langere tijd op. Onthoud, wij bieden een 100% niet goed geld terug garantie als u niet tevreden bent met het resultaat, dus u heeft niets te verliezen.
Hoeveel haar moet ik in leveren?

Slechts een kleine hoeveelheid – 5 individuele strengen haar. Wij hebben geen massa’s haar nodig. Bekijk de instructies.

Mijn haar is erg kort, kan ik dan toch de test doen?
Het haarmonster hoeft niet van het hoofd te komen; wij kunnen haar testen van elk gedeelte van uw lichaam, inclusief benen, armen of borst.
Hoe krijg ik een haarmonster / hoe neem ik een haarmonster af

De veiligste manier om een haarmonster af te nemen is met behulp van iemand anders. Borstel het haar naar boven om de wortel bloot te leggen aan de achterkant van uw hoofd, pak een kleine hoeveelheid haar tussen de duim en vinger en knip het haar zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid af (zonder te bloeden). Als er niemand is om te helpen kan u met behulp van een spiegel letsel voorkomen.

Hoe neem ik een speekselmonster

Dit doe je met een eigen wattenstaafje. Het speekselmonster kan worden genomen door een wattenstaafje grondig langs de binnenkant van beide zijden van je wangen te halen, ook met beide uiteinden van het wattenstaafje. Links met de ene kant en rechts met de andere kant. Lever het wattenstaafje met het mondslijmvlies apart verpakt aan in een gesloten boterhamzakje, een ziplockzakje of iets anders dat afsluitbaar is.

Mijn haar is net geverfd, kan ik dan toch de test afnemen?
Ja, de test wordt uitgevoerd op basis van de samenstelling van het haarmonster, dus haarverf zal geen effect hebben op het resultaat.
Kunnen kinderen getest worden?

Ja, helaas is er een sterke stijging van astma en eczeem onder kinderen, wij voeren bijna dagelijks testen uit op en jonge kinderen (Kinderen onder de zes jaar testen we niet).

Waar worden de testen uitgevoerd?
Alle testen worden verwerkt op het testcentrum in het Verenigd Koninkrijk.
Wanneer krijg ik mijn test resultaten
Zodra het haar monster is ontvangen op het testcentrum ontvangt u binnen 10 werkdagen uw resultaten.

Stel ons jouw vraag en wij helpen je graag!

Jouw samples versturen?

Opgelet: We sturen geen testkit om u de meest betaalbare prijs te bieden en om de testprocedure zo snel mogelijk te laten verlopen. Je hoeft dus enkel je samples/monsters op te sturen. Op deze manier willen wij net zoals jij het milieu sparen.

Via deze handige instructies zorg je ervoor dat jouw samples/monsters goed worden verzameld, verstuurd en geregistreerd.

Instructies

KVK: 69426325

BTW-id NL001197377B89

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Disclaimer:  Resultaten van de behandeling kunnen verschillen en zijn niet te garanderen, ieder mens verschilt als individu en het lichaam is een complex organisme.

De informatie op deze website heeft een wetenschappelijke bron of is afkomstig uit onderbouwde bronnen. Intolerantietesten.nl spant zich in om de inhoud van de website zo vaak mogelijk te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat er programmeer of typefouten voorkomen. Op basis van eventuele programmeer of typefouten kan geen overeenkomst tot stand komen.