Gelukt!

Nu hoef je alleen nog je speeksel en haren op te sturen voor het laboratorium.

Stap 1: Haren verzamelen

We hebben slechts enkele haren nodig. Het beste is dat je deze bij de wortel afneemt. Dat kan eenvoudig door even met een borstel door je haren te gaan, we kunnen trouwens elk soort lichaamshaar testen.

Plaats de haren op een vel papier.

Doe dit voor elke persoon in je test, dus per persoon een apart papier.

Stap 2: Papier dichtvouwen

Vouw nu het papier dicht langs de lange zijde. Vouw daarna het papier dubbel. Op deze manier beschermen we de haren zodat ze niet verwisseld kunnen worden tijdens het transport.

Doe dit dus zorgvuldig.

Stap 3: Papier dichtvouwen

Als je het papier dubbel hebt gevouwen zitten je haren goed afgesloten. Doe dit voor elk haarmonster. Zo garandeer je dat elk haar bij de juiste persoon blijft. Dus 2 vellen papier voor een duo test en 3 of 4 voor een familie test.

Schrijf per haarmonster op het dichtgevouwen papier
in duidelijk leesbare hoofdletters.

 

  • JOUW NAAM
  • EMAIL

Stap 4: Speekselmonster verzamelen

Dit doe je met een eigen wattenstaafje. Het speekselmonster kan worden genomen door een wattenstaafje grondig langs de binnenkant van beide zijden van je wangen te halen, ook met beide uiteinden van het wattenstaafje. Links met de ene kant en rechts met de andere kant. Lever het wattenstaafje met het mondslijmvlies apart verpakt aan in een gesloten boterhamzakje, een ziplockzakje of iets anders dat afsluitbaar is.

Doe dit voor elk sample/monster. Zo garandeer je dat elk sample/monster bij de juiste persoon blijft. Dus 2 ziplockzakje voor een duo test en 3 of 4 voor een familie test.

Schrijf per speekselmonster op het zakje in duidelijk leesbare hoofdletters.

  • JOUW NAAM
  • EMAIL

Stap 5: Samples/monsters versturen

Stop alle samples/monsters in een enveloppe. (bv: Als je een duo test hebt gekocht zitten in de enveloppe 2 vellen papier, en twee zipperbags daar in je speeksel op een wattenstaafje, met duidelijk beschreven met de naam en order nummer per persoon.)

Schrijf nu in duidelijk leesbare hoofdletters jouw gegevens op de enveloppe.
 

  • JOUW NAAM
  • EMAIL

Stuur de samples/monsters naar:

Health Diagnostics Lab — NL
Walters Suite
Mohann Business Centre — Tamworth Road
Long Eaton, Nottinghamshire
England NG10 1BE

Je kunt je brief naar het buitenland op verschillende manieren frankeren en versturen. Gefrankeerde internationale post doe je gewoon in de oranje PostNL brievenbussen of geef je af op het Postkantoor.

Let op: een brief gefrankeerd met postzegels mag geen goederen meer bevatten. Lees hier meer.

Je krijgt je resultaten 7 tot 10 werkdagen na ontvangst van je samples/monsters in het laboratorium.